Hembakad mini selma

IMG_2694

Har gjort egna mini semlor. Oftast så är en semla så stor och man blir så mätt, eller hur? Jag gjorde egna semelbullar och gjorde dem i ministorlek, perfekta till en fika.

Ca 20 st

Detta behöver du:

  • 75 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 dl socker
  • 1 krm slat
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 ägg
  • 9 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg att pensla bullarna med

Gör såhär:

  • Smält smör
  • Häll i mjölken och låt degspadet bli fingervarmt
  • tillsätt socker, salt och kardemumma
  • Blanda i jästen och rör tills den har löst sig
  • Tillsätt ägget och det mesta av mjölet utblandat med bakpulvret. Bakpulvret gör bullarna extra luftiga.
  • Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
  • Ta upp degen och dela den i ca 20 delar
  • Rulla bullarna runda och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  • Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk.

Skär av toppen och gröp ur, lägg i mandelmassa eller vaniljkräm i hålet du gröpte ur och sen grädde ovanpå,. Lägg på locket och häll lite florsocker över.

Receptet hittar du här.

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Hembakad mini selma

  1. Mums vad gott det där såg ut!

    Sv; Nej jag håller inte på med hästar och ridning längre. Slutade när jag började gymnasiet då det blev så mycket annat med skolan och så och dessutom fick jag problem med ryggen vilket gjorde att jag behövde styrketräna och så istället så då fanns inte tiden till ridningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>