Saffransbullar med mandelmassa och apelsinfyllning

asdfwqef

 

Bakade dessa saffransbullar med mamma i helgen, de blev så goda! I dem så är det smör, mandelmassa och apelsin, riktigt saftiga och goda. Jag tycker att lussekatter oftast blir torra och blir liggandes i frysen. Mamma plockade iordning i frysen igår och hittade då 2 påsar med lussekatter sen förra året, haha!

Saffransbullar med mandelmassa och apelsinfyllning

ca 40 st

Detta behöver du:

  • 1 paket saffran
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk mjölk
  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 175 g mandelmassa
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • fin rivet skal av 1 apelsin
  • 1 tsk apelsin saft

Gör så här:

  • Stöt saffran tillsammans med strösockret i en mortel. Blanda i 1 tsk mjölk
  • Värm 5 dl mjölk till fingervarmt och lös upp jästen i.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke, antingen med matberedare eller med elvisp.
  • Låt jäsa i ca 45 minuter
  • Blanda ihop fyllningen, ex. med elvisp
  • Arbeta degen och dela den i två delar.
  • Kavla ut och bre på fyllningen
  • Rulla ihop och skär i bitar (ca 20-25 st av varje del).
  • Lägg i formar.
  • Låt jäsa en stund.
  • Pensla bullarna med ägg och häll lite pärlsocker på varje bulle.
  • Grädda i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter tils de blir gyllenbruna.

Mamma fick receptet av min faster, så goda!

blogstats trackingpixel

3 reaktion på “Saffransbullar med mandelmassa och apelsinfyllning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>